Total Pageviews

Monday, 17 March 2014

Rojak Omputeh

DAY 10

Day 1
trending worldwide hashtag MH370,
kecoh berita surat khabar radio majalah serta mulut mulut persatuan mak cik kiah sebelah rumah. Ehem
Segala spekulasi terbuku di hati,
Tetapi sebenarnya setiap doa menanti pulang dengan harapan.

Sebak......
*lap air mati*

Day 5
New trending detacted.
BOMOH
isu agama dibuat main
semua mengamuk maki hamun terutamanya,
Umat Islam, orang Melayu, Chindian dan Chinyu. Eh

Tapi,
Yang kecewanya, kenapa kita pun join perlekehkan benda ni? *cermin depan mata*
takboleh buat apa dah, parody kemain banyak
satu dunihaa tengok kat youtube...
salah siapa? ada dada? tepuk dada, tanya. kita tergolongan ke idok?
*sentap*

bak kata mak mak datin,
terlajaak perahu boleh berundur, terlajak parody takboleh disembunyi.Eh
*maaf, peribahasa ini telah dibuah suai mengikut arus pembangunan*

Day 6
Kecoh pulak pasal soal hajat yang nak buat kat KLIA tu,
"nak buat benda baik kena soal dengan polis, apa bendanya ni?"
emmmmmmmmmmmmmmm,
pasal ni no comment.
Mungkin ada sebab yang munasabah, mungkin dorang perlu jaga keselamatan umat islam yang nak sembahyang tu,
Husnuzon.

kenyit mata sebelah

Day 10
Berita pasal MH370 masih belum selesai,
tapi kekuatan kita tidak putus
kita masih bersujud masih meminta kepada Allah
kita masih terus meminta pada Allah
kita masih terus merasakan diri kita begitu kerdil di sisi Allah
tidakkah di sebalik segala kesedihan itu, terdapat kebaikan yang perlu disingkap?
bukan kah itu menguatkan kita kepadaNya? Jadi, sila bersyukur sekarang.
*sebak, air mata mencurah curah*
Sebenarnya, inilah kekuatan kita.....

Dan mohonlah pertolongan(kepada Allah)
Dengan sabar dan solat, dan itu (solat)
Sungguh berat, kecuali bagi orang-orang
Yang khusyuk

Al-Baqarah ayat 45

jap jap, sekali lagi entry kali ni macam takda kena mengena dengan tajuk.
menggelabah scroll atas carik tajuk. tahu sangat dah.... hew hew*

so, haaa huuuu eiiii
emmmm, apa kena mengena dengan rojak --'
*dalam hati berbisik sambil garu garu kepala*


Act nyaa semua orang tengah counting days untuk result SPM. Perasaan sekarang ni bercampur baur.
sama macam rojak,
ada nenas yang masam
ada mangga yang manis
ada timun yang ranggup
ada sengkuang yang tawar
ada cili yang pedas
dicampur dengan kuah kacang cik jah depan rumah.


siapa kata tak cuak nak ambik result? fuhh lagi tiga hari nak ambik result.
dalam cuak cuak pun tak sabar nak pergi sekolah balik,
tak sabar nak jumpe kawan kwan
tak sabar nak bahan dewan yang dah ber-tiles lepas kitaorg keluar. Ehem hahhaha
TAPI, even cuak nak ambik result aku tak pernah lupakan pasal MH370 ni. Banyak sangt kemushkilan yang ada.
Biarlah Allah sahaja yang tahu buat masa ini.

apa-apa pun last word kat sini,

Sesungguhnya hajat, impian cita-cita yang diimpikan
adalah doa yang panjang dan berterusan
yang dipanjatkan padaNya


Doakan keputusan batch 1996, semoga kami berada dalam golongan orang yang berjaya.
aamiin ya rabbal alamiin







No comments:

Post a Comment