Total Pageviews

Friday, 28 November 2014

Simple tapi payah




Bila dengar mesti rasa nak ikut sekali
Bila dengar mesti kepala rasa nak ke kiri ke kanan
Bila dengar mesti senyum tak kering gusi

Simple.

Dengar lagu je boleh berzikir
tapi

Payah.

Payah apa?

Payah lee nak hayati, feel, deep,,, 
(terasa sekali)

Okay tu macam jauh sangat,
I mean macam aku sendri pun susah nak hayati
Susah nak menangis dengan hanya ucapkan kalimah kalimah Allah
Susah nak rsa betul betul
Susah nak capai, bagai mengapai bintang di langit
=='
Tapi inshaaAllah satu hari nanti,
Kita semua dapat rasa tu,
((senyum))

so pergi yang simple sikit

Payah.

Payah apa? 
((Rewind balik))

hehe

Payah lah nak basahkan lidah dengan perkataan,

لاَ اِلَهَ اِلاَّ اللهُ

mahupun,

سُبْحَانَ اللهِ

atau,

اللهُ اَكْبَر

dan lain lain.........................
((sebak sejenak))

zikir lah kejap :)


Kita tahu benda tu simple.....
tapi still payah kan.

Masa lapang je kita buka ig twitter facbook utiub
Masa lapang je nak reply whatsapp
Masa lapang je nak selfie
Masa lapang je tgok tv
sebab tu takda masa nak basahkan lidah.

Hidup kita semakin antisosial, campak sensorang pun okay
asal ada tenet

((rasa macam kena baling dengan meja))
Aku tahu sebab aku yang buat
Aku tahu sebab aku yang tukang laku
Aku tahu sebab tu semua yang aku buat masa lapang aku....

Harap lepas post ni aku taubat sikit..

Peringatan lah sesama kita :)

Assalamualaikum~

لا إله إلا الله محمد رسول الله
tiada tuhan yang berhak dan layak disembah dengan sebenar-benarnya melainkan Allah yang tidak ada sekutu bagi-Nya dan bahawa nabi Muhammad adalah hamba dan pesuruh Allah.

El Zahra

No comments:

Post a Comment